Bo en Beau

Laserontharing

Info & Advies

Bo en Beau

Laserontharing

Info en advies

Info en transparant advies

Laserontharing is een innovatieve methode om ongewenst haar te verwijderen, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het effect kan variëren van persoon tot persoon.
We hebben geen controle over hoe jouw lichaam zal reageren. Ik wil hierin zo transparant mogelijk zijn.

Een intakegesprek is overbodig. Alle nodige info kun je hier op de site terugvinden. Het is wel van belang dat je alle info overloopt voor je op afspraak komt. 

Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Een speciale gekoelde laserkop die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. Het resultaat is een pijnloze ontharing. Laserbehandeling geniet daardoor de voorkeur van steeds meer mensen. 


Bij iedereen is het aantal laserbehandelingen die nodig zijn om dit te bereiken anders. We spreken over minstens 8 behandelingen. Helaas is het aantal sessies niet op voorhand te voorspellen.

Omdat de haren in verschillende fases groeien, kunnen ze niet in één keer worden verwijderd. Tussen de behandelingen zit daarom wat tijd. Gemiddeld zit er 4 tot 6 weken tussen de lasersessies.

Onze laser zorgt voor permanente haarreductie van 75% tot 95%. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten. Helaas is een vermindering van 100% is niet realistisch i.v.m. de slapende haarzakjes die geactiveerd kunnen worden. 

Meestal blijven er nog wat donsharen over. Deze zijn voor de laser heel lastig te verwijderen.

Op niet- hormonale plaatsen kan je soms tot 99% van de haren verwijderen.
De schaamstreek, met name rondom de schaamlippen, is een zone waar je nooit volledig haarloos kan zijn dmv laserontharing. Dit is te danken aan een gevoelige huid, met een ietswat andere huidskleur. We zijn genoodzaakt daar voorzichtig te werk te gaan. Dit in combinatie met het feit dat het een hormonale zone is, zorgt ervoor dat we daar wel een haarvermindering gaan ondervinden, maar geen volledige ontharing.
 
Houd er rekening mee dat er altijd nieuwe haargroei kan ontstaan onder invloed van hormonen. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet. Hier hebben wij helaas geen invloed op. We maken heel ons leven cellen aan die haar kunnen worden. Haarzakjes die geen haren aanmaken, kunnen alsnog actief worden.
Daarom is het belangrijk om terug te komen elke 6 maanden voor een of een paar lasersessies. Onder invloed van veranderingen in het lichaam, medicatie, stress, overgang of hormoonveranderingen, is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kunnen wij niets veranderen. 

Vaak lijkt het alsof dames die anders waxen, vlugger uitbehandeld zijn dan dames die altijd scheren. Echter hebben zij wel meer onderhoudsafspraken nodig. Zij zullen het eerste jaar misschien 2 of 3 keer moeten komen voor een onderhoudsbeurt. Dit omdat vele haren tijdens een lange periode van waxen naar een ‘slapende’ fase zijn gegaan. Deze kunnen alsnog op termijn terug actief worden, vooral het eerste jaar. Gezien het aantal beurten iets minder is, en de onderhoudsbeurten soms iets meer, kom je gemiddeld op evenveel beurten als iemand die altijd heeft geschoren.

Na je eerste sessie zal je al resultaat zien in de vorm van kale plekjes. Ook kunnen de haren al trager en fijner terugkomen. Echter is het de combinatie van meerdere sessies dat zal leiden naar permanente ontharing.

Het eerste resultaat zal je zien na ongeveer 2 tot 3 weken na je lasersessie.

In sommige gevallen treedt een kleine hergroei (meestal na 3 à 4 sessies) op, vaak met lichtere en fijnere haartjes. Deze haartjes worden geviseerd in de laatste sessies. Het is dan ook van belang om alle sessies te voltooien en niet te vroeg te stoppen.

Onze haargroeicyclus kent 3 fases. Groeifase, rustfase en overgangsfase. De laser zal de follikel alleen uitschakelen tijdens de groeifase. Na 4 tot 6 weken zijn alle haren van de overgangsfase terechtgekomen in de groeifase, en kunnen we deze behandelen. Dan zijn ook de laatste haren in de groeifase terechtgekomen, waardoor we deze kunnen laseren. Je zal dan ook zien na 3 behandelingen dat je het gevoel van ‘regressie’ of teruggroei kan ondervinden. Dit is omdat deze haren in verschillende fases beginnen terug te komen. Ieder haartje heeft een beetje andere haargroeicyclus, en dit kan je merken na 3 a 4 beurten. Wat wél goed is naar resultaat toe, want alle haren dat je ziet zijn in de groeifase en kunnen weer getriggerd worden.

Zijn jouw haren dik en donker, dan heb je de beste resultaten! Gemiddeld bereiken we dan zo’n 95% verwijdering van de haren. Blonde, grijze en ook rode haren kunnen we helaas niet behandelen omdat er geen pigment aanwezig is. 

Mijn transparant advies bij twijfel: Probeer 3 lasersessies. Velen zien na de eerste sessie al resultaat. Maar soms gebeurt het dat je dit nog niet meteen ziet vanwege de verschillende haargroeifases. Na een tweede lasersessie zou er wel verandering moeten te zien zijn. Het is de 3de behandeling die cruciaal is, omdat dit het moment is waarop meer verandering plaats zou moeten vinden. Na een derde fase zijn alle haren getriggerd geweest en worden de effecten het meest zichtbaar. 

Jij als klant moet voor jezelf kijken in hoeverre er resultaat is, want je komt geschoren naar het salon dus jij ziet de resultaten beter. Ik doe mijn best om je tranparante info te geven, je professioneel en nauwkeurig te benaderen maar het is aan jou om alles goed op te volgen.

Het te verwachten resultaat in combinatie met haartype en huidtype:
· Bij zwarte tot donker gepigmenteerde haren is 90% tot 99% haarreductie haalbaar
· Indien het haar donkerblond is, wordt het percentage haarreductie minder, namelijk 70%
· Bij rode of blonde haren zal de reductie rond de 40% liggen. Rood-bruine haren hebben
meer resultaat dan rood-blonde haren.
· Grijze of witte haren hebben 0 % resultaat.
· Een wit of grijs haar met donkere wortel bevat nog pigment. Hier is je reductie 40%.

De laser stuurt een puls naar de haarwortel om deze te vernietigen. De laser werkt in op het pigment in je haarzakje. Het licht dat vrijkomt uit de laser wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt. Wanneer de haarwortel echter geen pigment bevat, kan de flits ook helemaal niet inwerken in deze follikel.

Daarom is een laserbehandeling bij blond haar minder effectief. Bij blonde, witte, roste of grijze haren zal het sowieso niet lukken. Bij blondbruine haren zal dit werken, maar zullen er misschien meer behandelingen nodig zijn. Bij hele blonde haren is laserontharing niet aangeraden.

Een kleine tip om je reeds een idee te geven bij blonde haren: trek eens een haartje uit met een pincet en bekijk het kleur van de wortel. Indien de haarwortel bleek of wit is, is laserontharing niet geschikt. Indien de haarwortel donker is, is laserontharing een goede optie.

Ook is het zo dat er meer en vlugger resultaat is bij een bleke huid, dan bij een bruin getinte huid. Dat is ook één van de redenen dat laserontharing soms op pauze wordt gezet in de zomer. Wanneer de huid donker is, is het moeilijk voor de laser om onderscheid te maken tussen donkere huid en donker pigment in de haarwortel. Gezien het contrast klein is, zijn de resultaten ook iets minder en moet je rekenen op mogelijks één tot twee laserbeurten extra.