Laserontharing is een innovatieve methode om ongewenst haar te verwijderen, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het effect kan variëren van persoon tot persoon. We hebben geen controle over hoe jouw lichaam zal reageren. Ik wil hierin zo transparant mogelijk zijn.
Bo
Alle info omtrent jouw laserbehandeling kun je hier op de site terugvinden. Het is wel van belang dat je alle info overloopt voor je op afspraak komt.
Bij iedereen is het aantal laserbehandelingen die nodig zijn om dit te bereiken anders. We spreken over gemiddeld 8 a 10 behandelingen. Helaas is het aantal sessies niet op voorhand te voorspellen. Het kan dus evengoed gaan om 6 sessies, alsook om 12 sessies.
Omdat de haren in verschillende fases groeien, kunnen ze niet in één keer worden verwijderd. Tussen de behandelingen zit daarom wat tijd. Gemiddeld zit er 6 weken tussen de lasersessies (lichaam), of 4 weken bij laserontharing in het gezicht.
Laserontharing zorgt voor een haarreductie van 75% tot 95%. Je kan dus een permanente vermindering van haargroei verwachten. Helaas is een vermindering van 100% niet realistisch i.v.m. de slapende haarzakjes die geactiveerd kunnen worden. Meestal blijven er nog donsharen over. Deze zijn voor de laser heel lastig te verwijderen.
Hormonale zones zijn uiteraard hardnekkiger.
Houd er rekening mee dat het belangrijk is om halfjaarlijks terug te komen voor een onderhoudsbeurt. Onder invloed van veranderingen in het lichaam, medicatie, stress, overgang of hormoonveranderingen, is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kunnen wij niets veranderen.
Zijn jouw haren dik en donker, dan heb je de beste resultaten! Hoe blonder de haren, hoe minder pigment in het haartje aanwezig is, hoe minder effectief de laserontharing. In deze gevallen heb je gemiddeld meer beurten nodig. Blonde, grijze en ook rode haren kunnen we helaas niet behandelen omdat er geen pigment aanwezig is.
Bij twijfels, plan gerust een proefsessie in, zo kunnen we zien hoe jouw haren reageren.
Na je eerste sessie zal je al resultaat zien in de vorm van kale plekjes. Ook kunnen de haren al trager en fijner terugkomen. Echter is het de combinatie van meerdere sessies dat zal leiden naar permanente ontharing. Het eerste resultaat zal je zien na ongeveer 2 tot 3 weken na je lasersessie.
Zijn jouw haren dik en donker, dan heb je de beste resultaten! Gemiddeld bereiken we dan zo’n 95% verwijdering van de haren. Blonde, grijze en ook rode haren kunnen we helaas niet behandelen omdat er geen pigment aanwezig is.
Jij als klant moet voor jezelf kijken in hoeverre er resultaat is, want je komt geschoren naar het salon dus jij ziet de resultaten beter. Ik doe mijn best om je tranparante info te geven, je professioneel en nauwkeurig te benaderen maar het is aan jou om alles goed op te volgen.
Het te verwachten resultaat in combinatie met haartype en huidtype:
· Bij zwarte tot donker gepigmenteerde haren is 90% tot 99% haarreductie haalbaar
· Indien het haar donkerblond is, wordt het percentage haarreductie minder, namelijk 70%
· Bij rode of blonde haren zal de reductie rond de 40% liggen. Rood-bruine haren hebben
meer resultaat dan rood-blonde haren.
· Grijze of witte haren hebben 0 % resultaat.
· Een wit of grijs haar met donkere wortel bevat nog pigment. Hier is je reductie 40%.
De laser stuurt een puls naar de haarwortel om deze te vernietigen. De laser werkt in op het pigment in je haarzakje. Het licht dat vrijkomt uit de laser wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt. Wanneer de haarwortel echter geen pigment bevat, kan de flits ook helemaal niet inwerken in deze follikel.
Daarom is een laserbehandeling bij blond haar minder effectief. Bij blonde, witte, roste of grijze haren zal het sowieso niet lukken. Bij blondbruine haren zal dit werken, maar zullen er misschien meer behandelingen nodig zijn. Bij hele blonde haren is laserontharing niet aangeraden.
Een kleine tip om je reeds een idee te geven bij blonde haren: trek eens een haartje uit met een pincet en bekijk het kleur van de wortel. Indien de haarwortel bleek of wit is, is laserontharing niet geschikt. Indien de haarwortel donker is, is laserontharing een goede optie.
Ook is het zo dat er meer en vlugger resultaat is bij een bleke huid, dan bij een bruin getinte huid. Dat is ook één van de redenen dat laserontharing soms op pauze wordt gezet in de zomer. Wanneer de huid donker is, is het moeilijk voor de laser om onderscheid te maken tussen donkere huid en donker pigment in de haarwortel. Gezien het contrast klein is, zijn de resultaten ook iets minder en moet je rekenen op mogelijks één tot twee laserbeurten extra.